Winter is hier

Winter is aangekomen! Het is weer tijd voor een dikke jas, sjaal, muts en wanten. Tijdens winter hebben de meeste mensen er last van koude voeten en handen. Nog een paar maanden dan is het weer voorbij. Maar we moeten nog even wachten en goed en warm aankleden vooral als we een lage weerstand hebben. Als je planten en bomen hebt of wilt hebben thuis, moet je weten dat net zoals jij, hebben sommige planten ook bescherming nodig tegen het kou. Gelukkig bestaat er een winterhoes voor planten en bomen.

Wat doet een winterhoes?

Een winterhoes in combinatie met een warmtebron dient als bescherming voor jouw plant of boom, zodat ze niet bevriest. Dit gebeurt vooral tijdens matig vorst ( -5 tot -10 graden Celsius ) en strenge vorst ( -10 en -15 graden Celsius). Jonge planten, planten en bomen zoals olijfbomen en palmbomen om een paar te noemen zijn kwetsbaar. Schaam je niet om je plant(en) die in de tuin staat even te bedekken met een winterhoes. Een winterhoes voor planten is niks raar om te zien in iemands tuin. Zorg voor je planten en bomen!

Bomen en planten hebben bescherming nodig in de winter

Sommige mensen hebben nooit van een winterhoes voor planten en bomen gehoord. Ze denken omdat bomen en planten deel zijn van de natuur, moeten ze ook tegen lage temperatuur kunnen. Maar dat is niet zo. De koude wind en zon zorgen er voor dat planten of bomen bevriezen. Bepaalde planten en bomen zijn gevoelig voor vorst en kunnen afsterven of beschadigd raken bij te lage winter temperaturen. Sommige mensen kopen planten en bomen en vragen niet verder of deze beschermd moeten worden in de winter. Soms komen ze er achter wanneer het te laat is. Koop nu jouw winterhoes voor planten en bescherm jouw planten en bomen, zodat je er geen spijt van krijgt.