Welk dekbed voor je kind?

Zodra het tijd is voor je kindje om in een groter bed te gaan slapen zal je ook moeten nadenken over welk eenpersoons dekbed je gaat aanschaffen. Dit zou je net zo zorgvuldig moeten doen als het bed en matras dat je hebt uitgekozen. Ook kleine kindjes kunnen veel zweten in de nacht en daarbij zit een ongelukje juist in de nacht nog in een klein hoekje. Niet alleen voor je kindje maar ook voor jezelf is het dus belangrijk dat je een goed matras, kussen en dekbed hebt, zodat jullie beiden een goede nachtrust zullen hebben.

Belangrijke punten

Wanneer jouw kindje ongeveer 2 jaar oud is, kan je de stap gaan zetten naar een groter bed en dus ook een eenpersoons dekbed. Het is alleen wel zo dat kindjes pas rond die leeftijd beginnen met zindelijk worden. Overdag zal dit sneller gaan dan in de nacht waardoor ongelukjes nog kunnen voorkomen. Daarbij zijn ze rond deze leeftijd ook vaak ziek en kunnen ze niet zelf aangeven waar en wanneer ze eventueel overgeven. Het is dus belangrijk dat je een dekbed neemt die gemakkelijk schoon te maken is en ook nog eens snel droogt. Op deze manier maakt het niet uit hoeveel ongelukken er ook gebeuren.

De twee opties

Als het voor jou dus zeer belangrijk is om het dekbed te kunnen wassen, dan heb je twee opties. Namelijk de synthetische dekbed en het katoenen dekbed. Een katoenen dekbed is licht in gewicht en zeer zacht. Het reguleert warmte en is ademend. Daarbij is het net zoals de synthetische dekbed geschikt voor kinderen en volwassen met allergieën. Beiden kunnen in de wasmachine en als je droger groot genoeg is, ook in de droger. Een synthetisch dekbed reguleert nog beter de temperatuur waardoor het geschikt is voor zowel koude als warme dagen. Daarbij is dit dekbed ook nog eens voordeliger.