Wat is beton cire?

Beton cire is een unique wandafwerking die tegenwoordig steeds populairder wordt vanwege de industriële woontrend. Zo zie je vaak een beton cire muur badkamer of keuken. Met de grijze tinten en betonlook krijg je een kille, maar toch stoere en strakke look. Het past bij elke soort woning. De bestanddelen en grondstoffen die gebruikt worden voor het maken van beton cire zijn daarnaast ook nog eens erg compact, waardoor het zelfs voor keukenbladen gemaakt kan worden. Lees hieronder meer over beton cire en de voordelen ervan.

De voordelen van beton cire

Beton cire is ontzettend trendy. Het heeft daarnaast ook nog eens veel voordelen als je het vergelijkt met andere wandafwerkingen. Ten eerste hecht beton cire goed waardoor het op elke ondergrond kan worden aangebracht. Beton cire kan op de muur van een badkamer, maar ook keuken. Doordat beton cire waterdicht, naadloos en onderhoudsvrij is, is het een investering waar je nog jaren plezier van kunt hebben. Daarnaast slijt beton cire ook niet. Met het aanbrengen van beton cire muur badkamer of keuken haal je dus een industriële en degelijke look in huis.

Kosten

Er is geen vaste prijs voor het laten aanbrengen van beton cire. De kosten hangen af van verschillende omstandigheden, zoals het tarief van de stukadoor, het gekozen afwerkingspatroon en de grootte van de ruimte. Er zijn veel mogelijkheden. Vaak denken mensen dat je met het gebruik van beton cire maar voor één kleur kunt kiezen, maar niks is minder waar. Je kunt namelijk kiezen uit verschillende kleuren. Verder zal een stukadoor voorafgaand aan het stukadoorproces eerst de ondergrond behandelen om een extra mooi eindresultaat te creëren. Hier zitten ook kosten aan verbonden wat het moeilijker maakt om een prijsindicatie te geven. Meestal kost het laten aanbrengen van beton cire echter tussen de €90,- en €140,-.

Beton cire is dus een investering die niet erg goedkoop is, maar als je de vele voordelen erbij afweegt zou je kunnen concluderen dat deze eenmalige investering het geld wel waard is!