Waarom rozen geven?

Mooie rozen

Rozen hebben een lange geschiedenis, maar over het algemeen kennen we deze mooie bloem van valentijnsdag, de dag van de liefde. Hierdoor is de roos ook wel een symbool geworden voor de liefde. Zo wordt het steeds normaler om 100 rozen te geven voor een jubileum, of om een x aantal rozen te geven voor het aantal jaar of maanden dat jullie samen zijn.

Als je misschien niet zo goed snapt waarom mensen rozen geven aan elkaar, dan geeft dit artikel je een paar goede voorbeelden voor wanneer je een roos kan geven.

Laat je liefde zien

Rozen worden ook wel gegeven om te laten zien dat je van iemand houdt. Rozen zijn de universele bloem om iemand te vertellen dat je van ze houdt. De vele verschillende kleuren rozen hebben ook hun eigen betekenissen, waarvan vele met liefde te maken hebben. Witte rozen symboliseren bijvoorbeeld onschuldige liefde, rode rozen symboliseren ware liefde en oranje rozen symboliseren hartstochtelijke liefde.

Omdat rozen worden herkend als een teken van liefde, weet je zeker dat de ontvanger je boodschap begrijpt.

Daarbij kan je 1 roos geven maar ook 100 rozen. Deze bloem is namelijk gewoon heel mooi om te krijgen en het blijft altijd speciaal.

Rozen zijn altijd geschikt

Rozen zijn een goede keuze voor elk bloemstuk en ze zijn ook perfect als cadeau voor elke gelegenheid. Op Valentijnsdag en moederdag worden vaak rozen cadeau gedaan. Maar ze zullen ook werken voor vaderdag, bruiloften, kerstmis, jubileum, diploma uitreiking, noem maar op.

Als iemand in je leven van bloemen houdt, kun je hem om welke reden dan ook rozen sturen.

Juist door de vele verschillende kleuren aan keuze die je hebt, hoeft een roos niet altijd liefde te betekenen. Hierdoor kan je dus ook een roos geven aan een vriend of vriendin op een verjaardag bijvoorbeeld. Met rozen kan je uiteindelijk alle kanten op.