Tuinverlichting varianten

Tuinverlichting kun je in allerlei vormen en soorten vinden. Er zijn bijvoorbeeld grondspots, maar ook lampen die je aan de buitenkant van je huis bevestigd. Deze webshop heeft in haar tuinverlichting ook een specifieke categorie voor verandaverlichting. En veel tuinverlichting vind je tegenwoordig ook op zonne-energie. Dat is een ideale oplossing, omdat het geen stroom vereist. Dat maakt het vaak ook een goedkopere vorm van tuinverlichting. Al deze varianten van tuinverlichting kun je dus in de webshop vinden.

Waar op te letten bij tuinverlichting

Waar je op moet letten bij tuinverlichting, is dat de lampen tegen water kunnen. Zeker wanneer je tuinverlichting in Nederland gebruikt, wil je dat ze bestand zijn tegen een flinke regenbui. Daarvoor kijk je naar de IP waarde. De tuinverlichting bij deze webshop heeft drie opties in de IP waarde: IP44, IP54 en IP65. In tekst houdt dit in spatwaterdicht, stofvrij en spatwaterdicht en spuitwaterdicht. Hoe hoger de IP, hoe beter de tuinverlichting tegen invloeden van buiten kan dus. Als je tuinverlichting een beetje beschut geplaatst wordt, is een IP44 wel voldoende. Met IP65 heb je zekerheid.

Doel van je tuinverlichting

Daarnaast wil je van je tuinverlichting dat het voldoende verlicht, maar zonder storend te zijn. Daarvoor let je op het aantal Kelvin, dat wordt aangegeven met K. De tuinverlichting van de webshop vind je vanaf 2700K tot en met 6500K. 2700K is warm licht en 6500K is echt wit licht. Het hangt dus af van of je wil dat je tuinverlichting zorgt dat het niet te donker wordt, of dat je alles op je terrein of in je tuin wil kunnen zien. Bekijk het volledige aanbod hier.