Hoe velours behang te combineren met iemands interieur

velours behang kopen

Ben je op zoek naar nieuw behang voor in je interieur? Dan is velours behang misschien wel iets voor jou. Dit is een bijzondere en nieuwe soort behang. Het meeste behang wordt gemaakt van papier, maar dit behang wordt gemaakt van de stof fluweel. Door de zachte stof heeft het behang een zachte, elegante en luxe uitstraling. Het heeft vaak ook nog eens een geluiddempende isolerende laag. Velours behang kopen is alleen niet altijd even makkelijk. Het is van belang dat je behang goed past bij de rest van je interieur. In dit artikel geef ik je wat tips over waar je op moet letten bij het combineren van velours behang met je interieur.

velours behang kopen

Fluweel terug laten komen in je interieur

Het is mooi om de stof van het behang ook terug te laten komen in de rest van je interieur. Door de stof fluweel terug te laten komen in je accessoires creëer je al een mooi effect en integreer je het behang echt in je woning. Je kunt bijvoorbeeld een fluwelen kleedje op de bank, een fluwelen lampenkap of een fluwelen poefje aanschaffen. Het is ook belangrijk dat je niet te veel fluwelen accessoires en meubels aanschaft. Dan zal het juist averechts werken. Als je teveel van dezelfde stof in je woning hebt zal het minder opvallen en lijkt het allemaal hetzelfde. Zorg dus dat je een juiste balans tussen de materiaalkeuzes maakt.

Kleuren combineren

Als je velours behang gaat kopen is het handig om eerst te kijken welke kleuren je in je interieur hebt. Je kunt dan een kleur behang kiezen die mooi past bij de rest van je interieur. Het is namelijk mooi als de kleur van je behang ook verder nog een keer terug komt in je interieur (denk aan meubels en accessoires). Door de kleuren terug te laten komen in het gehele interieur zorg je ervoor dat alles mooi één geheel wordt. Dit zorgt voor rust in je woning en het ziet er stijlvol uit.