Het gebruik van houtskeletbouw wanden

pexels-la-miko-3616740

Houtskeletbouw wanden zijn een van de meest voorkomende en betaalbare constructiemethodes als het gaat om constructiewanden. Een HSB Wand staat bekend om zijn veelzijdigheid, duurzaamheid en lage waarde. Het heeft daarnaast weinig onderhoud nodig. Ook heeft het een lange levensduur. Dit maakt het een populaire optie voor woningen, kantoren, winkels en andere bouwprojecten. Zo kan het zijn dat veel lokale winkels en bedrijven gebouwd zijn met behulp van HSB wanden. Misschien is deze techniek ook wel geschikt voor je toekomstige bouwproject. Het is zeker de moeite waard om je hierin te verdiepen. Ten eerst is het natuurlijk verstandig om te weten wat een HSB Wand precies is.

Waar bestaat een HSB wand uit?

Houtskeletbouw wanden bestaan uit panelen gemaakt van verschillende soorten geperst hout. Ze kunnen worden onder andere versterkt met metalen profielen voor extra stabiliteit. De panelen worden vervolgens gemonteerd op een stevige houten structuur die als basis dient voor de wanden. De panelen worden vervolgens bedekt met gipsplaat en opgevuld met stucwerk of voorzien van metalen bladen om een naadloze wand te creëren. Je kunt zelf kiezen hoe het afgewerkt wordt. Dit kan namelijk met een enkele of een dubbele plaat. Doordat de panelen bestaan uit meerdere lagen en ook nog eens gevuld kan worden met isolatiemateriaal, is het stevig en houdt het goed bestand tegen verschillende weersomstandigheden.

Bijkomende voordelen van HSB wanden

HSB wanden zijn in verhouding tot andere bouwconstructies licht in gewicht en vochtbestendig. Daarnaast zijn ze voordeliger dan wanden gemaakt van traditioneel gemetselde bakstenen, omdat het bouwproces veel sneller is. Het bouwen van een wand met behulp van houtskeletbouw vereist dus ook minder arbeid dan andere constructiemethoden. Door voor houtskeletbouw wanden te kiezen bespaar je dus tijd en geld. Bovendien kan het materiaal worden ontkoppeld, vervangen of hergebruikt als het wordt bedekt met aluminiumfolie of gips. Dit betekent dat de wanden gemakkelijk kunnen worden gerecycled in geval van reparatie of herbouw.