Een leiplataan neerzetten

mooie-boom

De leiplataan is er in verschillende hoogtes zodat je zelf kan kiezen welke hoogte er bij jouw tuin past. De hoogte waarop je de leiplataan koopt is ook de uiteindelijke hoogte, hij groeit alleen in de breedte. Door middel van bamboe stokken worden de takken begeleid zodat er een vorm ontstaan met de takken. Takken die niet begeleid worden, worden vaak weggehaald zodat alle energie van de plant naar de belangrijke takken gaat. Leiplataan is echt een sierboom, hij geeft verder geen vruchten. Wel bloeit hij in het voorjaar op met mooie bloemen die ook nog eens lekker ruiken waardoor het een echte aandachtstrekker wordt.

Is een boom planten een zware klus?

Een boom planten is niet zo moeilijk als het soms lijkt. Het is belangrijk dat je een gat graaft wat diep genoeg is voor de wortels. Een goede leidraad is dat het gat twee keer zo diep is als de wortelkluit. Zorg dat het gat goed nat is en zet de boom er recht in. Vul het gat weer aan met aarde en zorg dat de boom goed stevig staat door de grond aan te stampen. Zorg dat de boom in het begin veel water krijgt. Dit is belangrijk omdat de wortels nog niet goed in de grond zitten en dus nog niet zelf makkelijk bij voedingsstoffen kunnen.

Diep goude bladeren

Goudiep heeft zijn naam te danken aan de goudgele bladeren. De boom groeit heel smal waardoor hij weinig ruimte inneemt, dit maakt dat de goudiep perfect is voor kleine tuinen. De verzorging van de boom is makkelijk, het is namelijk een echte overlever. Hij kan makkelijk enorm koude temperaturen overleven en kan heel het jaar geplant worden. De goudiep verliest wel zijn bladeren in het najaar. Een tip is om de boom net voordat hij zijn bladeren verliest te snoeien, dan hoef je ook geen bladeren bij elkaar te harken. Bij het snoeien snoei je de boom weer terug naar een pilaarvorm.