De glansmispel: dit moet je weten

De glansmispel is een mooie plant. Je ziet ze in veel tuinen terug, en dat heeft zo z’n redenen. De uitstraling is namelijk schitterend, en de plant houdt deze uitstraling vast doordat de bladeren niet uit zullen vallen. Het is dus een groenblijvende haagplant die niet van kleur zal veranderen. Wil je meer weten over deze plant? Lees dan vooral even verder.

glansmispel

Wordt dit je nieuwe aanwinst?

Waarom je voor een glansmispel zou kiezen? Daar zijn genoeg redenen voor te bedenken. Allereerst natuurlijk dat de plant erg bladhoudend is. Dit wil zeggen dat de bladeren niet zomaar uitvallen, en dat je er het hele jaar van kunt genieten. Daarbij komt ook nog eens dat je de plant eenvoudig kunt snoeien omdat het snel groeit. We raden je aan om genoeg tijd en energie in de plant te steken, nadat je het hebt geplant. Want doe je dit niet? Dan kan het zo zijn dat het niet aanslaat. De plant is namelijk gevoelig voor barre weersomstandigheden zoals vorst. Bescherm de plant dan ook voldoende bij lage temperaturen of harde wind.

glansmispel

Ben je van plan om de plant te gaan kopen? Dan is het zaak om een geschikte winkel uit te zoeken. Het is heel goed mogelijk om de plant online te bestellen. Ook hierbij is het mogelijk om persoonlijk advies te krijgen. Je kunt namelijk de klantenservice van de betreffende webwinkel raadplegen voor je vragen.