Besparen op je energierekening

deur

Je kunt er tegenwoordig niet meer omheen, het milieu wordt overal besproken en met het bouwen van nieuwe woningen wordt er ook rekening mee gehouden. Maar je wilt ook meer comfort in je woning, minder stoken en toch een aangenaam comfort wanneer je lekker op de bank zit in de winter. Met enkel glas gaat er veel warmte verloren, moet je meer stoken wat niet milieuvriendelijk is. Met het gebruik van HR++ glas blijft de warmte binnen, en aan het eind van het jaar zie je dit terug op je energierekening. Je investering verdien je ieder jaar een beetje terug.

Hoe weet je welk glas je hebt?

Voordat je een keuze kunt maken dat je HR++ glas in je woning wilt laten plaatsen, moet je wel weten wat voor glas je nu hebt. Wanneer je dubbel glas hebt, zie je aan de zijkant van het glas een aluminium strip tussen de platen. Wil je weten of je dubbel glas of HR glas hebt, houdt dan een aansteker 5 tot 10 cm van het raam af. Wanneer alle vlammetjes dezelfde kleur hebben, heb je te maken met gewoon dubbel glas.Heeft het tweede of derde vlammetje een andere kleur dan heb je te maken met HR glas, welke soort is helaas niet duidelijk.

hr++ glas

Vervang enkel glas direct

De tijd van enkel glas is niet meer, wanneer je dit nog in je woning hebt ben je duur uit met stookkosten en het is waarschijnlijk niet erg comfortabel in je woning. Door enkel glas te vervangen met HR++ glas, heb je veel voordelen om van te profiteren. Ieder jaar ben je een paar honderd euro voordeliger uit, na ongeveer 6 jaar ga je verdienen op je investering. Maar misschien nog wel belangrijker is het comfort wat je hebt, geen tocht meer in je woning en de warmte gaat niet snel de woning meer uit. Tevens is het in de zomer een stuk koeler, omdat ook de koele lucht binnen blijft en de warme lucht buiten.